ARTVİN / ARHAVİ - Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ OKULUMUZDA COŞKUYLA KUTLANDI

Nis

24 Kasim Öğretmenler Günü Münasebetiyle Okul İdaremiz Tarafından Yemek Düzenlendi

Nis

E-Twinning Projemiz "DAHİLERİN DÜNYASI"

FSM Ortaokulu öğrencileri dahileri araştırarak türk - yabancı öğrencilerle ortak çalışmalar çıkarmaya devam ediyor.

Projemizde öğrencilerimiz dünyaca ünlü dahileri araştırıp onların dünyadan göçmeden bizlere ne gibi buluş ve izler bıraktığı hakkında çalışmalar yapıyorlar

Ve bu çalışmalardan biri de mentor olarak yürüten Matematik Öğretmenimiz Büşra Ayar Aydın'a ait olan "Dünyaca Ünlü Dahiler" adlı dahinin fotoğrafı ve bilgisi web2 araçlarından canva kullanarak oluşturulan kolaj çalışması olmuştur.

Çalışmalarda emeği geçen türk-yabacı tüm  öğrencilerimizi ve çalışmayı tamamlayan Matematik Öğretmenimiz Büşra Ayar Aydın'ı tebrik ederiz.

Şbt

Projemiz, Türk Dünyasında yaşamış olan dahilerimizin hayatları ve eserleriyle ilgili yayılmış olan dezenformasyon haberlerinin öğrencilerimiz tarafından araştırılıp doğrularının bulunması amaçlanıyor.

Ayrıca medya okuryazarlığınin  kültürümüz ve önemli şahsiyetlerimiz ile beraber öğrencilerimize kazandırılması da projemizin amaçları arasında yer alıyor.

Bu vesileyle projemizi gerçekleştiren Matematik Öğretmenimiz Büşra Ayar Aydın'a ve Müzik Öğretmenimiz Yeşim Kılıçoğlu'na teşekkürlerimizi sunarız.

Ock

Eco Friend eTwinning projesi kapsamında Çevre Mühendisi Özlem Kılıçarslan enerji tasarrufu ve verimliliği ile ilgili seminer verecektir. Öncelikli amacı enerjinin etkin ve verimli kullanılabilmesi için farkındalık oluşturmak olan seminerimiz tüm öğrenci ve velilerimizin katılımını bekliyoruz.

Ock

Öğrencilerimiz Eco Friend eTwinning projesi kapsamında okul ve  çevremizde bulunan alanlardaki atıkları belirleyerek, atıkların analizini yaptılar.

Öğrenciler çevremizde bulunan atıklar ve bunların doğada kaç yılda kaybolduğuyla ilgili araştırmalara devam ederek bu sorunlara çözümler bulmak için çalışmalarına devam edecekler...

Kas

2021-2022 Eğitim Öğretim yılının başlamasından ara tatile kadar gerçekleşen faaliyetlerin  değerlendirilmesi ve sonrasında yapılacak çalışmaların planlanması konusunda İlçe Milli Eğitim Müdürü, Şube Müdürü ve öğretmenlerimizin katılımıyla toplantımız gerçekleşti.

Kas

Çocuklarımız yaşamlarının en kritik dönemlerinden birini geçiriyorlar.

Pandeminin olumsuz sonuçları da bu dönemi daha zor geçirmelerine neden oluyor.

Bizler de Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu olarak öğrenci gelişim seminerlerimizle bu dönemleri en güzel şekilde atlatmalarına yardımcı oluyoruz.

Bu vesileyle Rehber Öğretmenimiz Kevser Kul'a emeklerinden dolayı teşekkürlerimizi sunarız.

Kas

10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı okulumuz konferans salonunda okul idaresi, öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla yapıldı.

Programda günün anlam ve önemini anlatan konuşmanın ardından, Atatürk adına yazılan şiirler ve hikayeler öğrencilerimiz tarafından okundu.

Mustafa Kemal Atatürk konulu orotoryo öğrencilerimiz tarafından sergilendi.

Bu vesileyle emeği geçen tüm öğrencilerimize, Vildan Alyıldız ve Pelin Poyraz öğretmenlerimize teşekkürlerimizi sunarız.

Kas

Ülkemizin bağımsızlık mücadelesinin önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 83. yılında saygıyla ve minnetle anıyoruz.