T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ARTVİN / ARHAVİ - Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu

Okulumuzun Tarihçesi

        Değişen dünya şartlarında bilgi toplumunun insanını yetiştirmeyi amaç edinen Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu olarak bu sorumluluğumuzun farkındayız. Bu nedenle eğitim alanındaki yeni yaklaşımları takip ediyor " daha iyi bir eğitim imkânı nasıl sağlarız? " sorusunu sürekli kendimize soruyoruz. Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu olarak geleceğimizi öğrencilerimizle yeniden yaratmanın heyecanını ve umudunu yaşıyoruz.


        Milli Eğitim Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatı Toplam Kalite yönetimi Uygulama yönergesi doğrultusunda 1999 yılından itibaren toplam kalite yönetimi felsefesinin benimsemiş ve bunu içselleştirmiş olan okulumuz bu anlamdaki çalışmalarının planlı okul gelişim modeli kapsamında yürütmektedir.

TARİHİ GELİŞİMİ

       Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu 30.10.1990 tarihinde eğitim ve öğretime açıldı. Özellikle 1980 yılından itibaren köylerden ilçe merkezine olan göç nedeniyle ilçe merkezindeki tek ilkokul ve ortaokul artan öğrenci kapasitesine cevap veremediği görülerek Artvin Millî Eğitim Müdürlüğünün girişimi ile il özel idaresince ilçe merkezinde 21 (Yirmi Bir) derslikli bir ilköğretim okulu yapılması kararlaştırılmış ve yapımı tamamlanarak 1990 yılında açılmıştır

       Okulun temeli atıldığı sırada Çaka Bey İlköğretim Okulu adı verilmişti. Ancak ilk Türk denizcisi olan Çaka Bey' in ARHAVİ ile ilişkisi olmadığından zamanın valisi Sayın Emrullah ZEYBEK' in teklifi üzerine il encümenleri toplantısında Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu adı verilmiş ve Millî Eğitim Bakanlığınca onaylanmıştır. 

        2012-2013 Eğitim Öğretim Yılında 4+4+4+ kesintili 12 yıllık eğitim sürecinde Okulumuz FSM İlkokulu ve FSM ortaokulu olarak değiştirilmiştir.

         2018-2019  eğitim öğretim yılında  bulunduğu binadan ayrılıp  eski Arhavi Anadolu Lisesi binasında eğitim öğretime FSM ortaokulu olarak devam etmektadir.


Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.09.2014 - Güncelleme: 11.06.2021 10:54 - Görüntülenme: 2428
  Beğen | 1  kişi beğendi